Når stress ødelægger stofskiftet

Stress hænger uløseligt sammen med stofskiftet og kun ved at få styr på din stress kan du bringe dit stofskifte tilbage i balance og derved få energien og velværet tilbage.

I vores bog Sådan får du styr på dit stofskifte får du i 8 trin viden, inspiration og konkrete værktøjer til at sammensætte og gennemføre din individuelt tilpassede behandlingsstrategi, som kan bringe dit stofskifte tilbage i balance. Det første og nok vigtigste trin handler om stress. 

De 8 trin kalder vi samlet for BIS modellen (det står for Balance I Stofskiftet) og du kan se hele modellen i nedenstående illustration.

Hvordan ved du, om stress spiller en rolle?

Det er individuelt, hvilke konsekvenser stress har for dit stofskifte og ligesom stress påvirker dit stofskifte, så påvirker stofskiftet også, hvordan du reagerer overfor stress. Stresshormonerne reguleres af de samme kirtler i hjerne, som styrer dit stofskifte, derfor hænger stress uløseligt sammen med stofskiftet. Der kan være mange tegn på, at stress spiller en rolle i relation til dit stofskifte –  almindelige symptomer er:

  • Søvnproblemer
  • Træthed og irritabilitet
  • Hukommelses- og koncentrationsbesvær
  • Indre uro og nervøsitet
  • Hovedpine
  • Mavepine og kvalme
  • Hovedpine
  • Svedeture
  • Svimmelhed
  • Fordøjelsesproblemer

Du har formentlig oplevet, at den robusthed du tidligere har haft overfor stress er væk. Der skal ikke så meget til før læsset vælter. Derfor skal du først og fremmest lære dit eget stressmønster at kende, så du kan reagere på de stress-signaler i hverdagen, og hurtigst muligt komme tilbage til en så stressfri tilstand som muligt. I den forbindelse er det vigtigt at have en god stress-management strategi. 

En unik og effektiv stress-management-strategi

Din stress-management-strategi skal naturligvis være tilpasset din situation og dine stress-symptomer, men nedenstående 5 nedenstående grundpiller gælder i alle tilfælde, men kan varieres efter behov:

  1. Spis en enkelt, sund og antiinflammatorisk kost
  2. Lav stressreducerende øvelser
  3. Sørg for at få tilstrækkeligt søvn og daglig motion
  4. Skab rum til at gøre det, du holder af.
  5. Identificér dine stressorer og gør noget ved dem

I vores bog Sådan får du styr på dit stofskifte gennemgår vi disse grundpiller og lærer dig enkle og meget effektive teknikker, som du let kan bruge umiddelbart efter – det er teknikker, som har gjort en kæmpestor forskel for både mine klienter og mig selv. 

Du kan købe bogen ved at klikke her.


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>