Velkommen til StofskifteSalonen

stofskiftes-logo2Mangler du viden, støtte og netværk til at tackle dine stofskifteproblemer?

Udfordringerne er ofte store og det kan være svært at finde den rette viden og støtte til at få styr på stofskiftet og således få energien og livskvaliteten tilbage. Familie og venner kan ikke helt forstå, hvor dårligt vi i perioder har det og det traditionelle sundhedssystem kan ikke altid løse vores problemer.

StofskifteSalonen, som er et mødested, som danner rammen om et videnbaseret netværk for sundhedsbevidste kvinder og mænd, som ønsker at genvinde magten over deres krop (og helbred).

Mit mål med StofskifteSalonen er, at vi her kan støtte og hjælpe hinanden til at få en bedre hverdag uden de mange ødelæggende symptomer som fx. træthed, manglende koncentration, dårlig fordøjelse, dårlig søvn, ømme muskler, hårtab mm.. 

På møderne starter jeg med at give en introduktion til dagens emne og vi diskuterer herefter dette emne med udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer og udfordringer. Det er således en unik chance for at få svar på nogle af de spørgsmål, som du måske går rundt og tumler med.

Stofskiftesalonen er for dig, der….

  • tager ansvar for din egen sundhed og gerne vil have det maksimale ud af livet
  • elsker viden og gerne vil forstå din krop og finde årsagen til, at dit stofskifte er kommet ud af balance
  • gerne vil lære, hvad du selv kan gøre for at få styr på dit stofskifte
  • gerne vil i dialog med ligestillede, så vi kan støtte og hjælpe hinanden med at få magten over vores helbred og livskvaliteten tilbage

Emnerne, som vi diskuterer på de respektive møder i stofskifteSalonen, bygger på vores bog “Få styr på dit stofskifte” . Nedenfor kan du se de møder, som i øjeblikket er planlagt:

Tidspunkt Emne
Forstå dit stofskifte og find årsagen til, at det er kommet ud af balance
Symptomerne på et stofskifte i ubalance er mange og diffuse. Det er vigtigt at forstå hvordan stofskiftet fungerer og gå bag om symptomerne for at finde den bagvedliggende årsag til dine problemer. Først når du kender årsagen, kan du gøre noget ved problemet. Først og fremmest handler det om at undersøge om der er tale om autoimmmunitet.
Sådan reducerer du din stress
Stress hænger uløseligt sammen med stofskiftet. Selv med den bedste kost, den rigtige motion og en giftfri hverdag er det kun muligt at bringe dit stofskifte tilbage i balance, hvis du også får styr på din stress.
Lørdag d. 1. september 2018
Denne gang i Århus
Sådan spiser du dig til et bedre stofskifte
Dette er et udvidet foredrag på 4 timer
(fra kl. 13 til 17), som handler om, hvordan du kan bruge kosten til at genvinde balancen i dit stofskifte. Din krop har nemlig brug for positiv særbehandling, når dit stofskifte er ude af balance. Det er derfor vigtigt, at du spiser en kost, der er sprængfyldt med næringsstoffer og fri for fødevarer og tilsætningsstoffer, som spænder ben for dit stofskifte. Hold styr på dit blodsukker og suppler med kosttilskud.
Foredraget afholdes hos Business United, Mosevej 20B, 8240 Risskov
Du kan købe billet til foredraget her
Sådan styrker du din fordøjelse
Et velfungerende fordøjelsessystem er helt centralt for et godt stofskifte. Her optages næringsstoffer og her udskilles affaldsstoffer. Her omdannes T4 til T3, og her er 80 % af immunforsvaret lokaliseret, og netop problemer med immunforsvaret er årsagen til ca. 90 % af alle stofskiftesygdomme. Ved at adressere din mavesyre, din tarm og din lever kan du hjælpe dit stofskifte tilbage i balance.
Søndag d. 18.11 kl. 13-15 Når dine tanker spænder ben for dit stofskifte
Den måde du tænker om dig selv stammer primært fra din barndom og de tankemønstre du derved har udviklet påvirker i høj grad dit stofskifte – det har videnskaben slået fast. Det er ofte nødvendigt at ændre på de underbevidste tankemønstre for at komme helt i mål. Når du tænker dårligt om dig selv, fungerer din krop dårligt – dine tanker og kroppens biokemiske processer hænger nemlig nøje sammen. Så når du erstatter dine negative tankemønstre med nye understøttende tanker, kan du behandle dig selv for helbredsproblemer (sygdomme) – herunder også stofskifteproblemer. Du kan købe billet til foredraget her
Søndag d. 24.2 kl. 13-15 Sådan behandler du autoimmunitet
Du har en autoimmun stofskiftesygdom, når dit immunforsvar begynder at angribe og nedbryde din skjoldbruskkirtel, som derved ikke kan fungere optimalt. Dette kan føre til lavt stofskifte (Hashimotos thyreoiditis) eller højt stofskifte (Graves) – afhængig af hvor skjoldbruskkirtlen bliver angrebet. Du ved, at du har autoimmun stofskiftesygdom, når du tester positivt for antistoffer mod skjoldbruskkirtlen. For at bringe immunforsvaret tilbage i balance skal du finde, og fjerne, de miljømæssige belastninger, der trigger din autoimmunitet og gør dig dårlig. Dernæst skal du reparere og genopbygge din tarm, så skadelige stoffer ikke længere kan trænge ind i din krop, og endelig skal du leve efter en særlig diæt og tage stress langt mere alvorligt.  Du kan købe billet til foredraget her

Sådan foregår det:

  • Prisen for at deltage er svingende alt efter om det er et kortere foredrag på 2 timer eller et længere. Se den aktuelle pris ved det konkrete foredrag.  
  • Hvis andet ikke er nævnt, så foregår foredragene i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Pl. 3, 1359 København K.

Foredraget om kostens indflydelse på stofskiftet blev filmet,  så du behøver ikke at flytte dig en millimeter for at høre det. Du kan sidde i hjemme i din sofa og i løbet af få timer har du fået viden og inspiration, som kan ændre dit liv. Du kan læse mere om det her

Det siger tidligere deltagere om StofskifteSalonen:

Formatet passer mig fint og jeg synes din afvikling er meget, meget god. Professionel og på samme tid med fin indføling. Dorte Klemmesen.

Det nytter altid at udveksle erfaringer, når man fejler det samme. Line Møllebro.

Synes det er interessant at få noget mere viden end hvad lægerne siger, ofte får man mere ud af at tale med ligesindede. Pia Nord

Virkelig god og overskuelig formidling – også at komme ind på kost 1. gang, så der er god “bund” for fremtidige møder. Vibeke Virsing

Selvom jeg har læst en masse, har jeg fået ny og god viden i dag. TAK! Dorthe Ellemann Nielsen

Tak for initiativet til dette stofskifteforum – meget relevant. Iben Segefjord.

Dejligt at høre at der ikke er en mirakelkur, dvs at medicin “bare” kan droppes. Dejligt at tale med andre med samme problem. Marianne Mouritzen

God veksling mellem små grupper og foredrag. Du er god til at afbryde foredrag for at svare på spørgsmål. Let forståeligt og slet ikke højtragende information. Grete Heslou.