Kommentarer fra nogle af de mennesker, som jeg har hjulpet….

 

Da jeg fik for lavt stofskifte og blev ordineret eltroxin, spurgte jeg min læge, om jeg selv kunne gøre noget. Lægens svar var, at jeg levede sundt og at der derfor ikke var brug for andet. De kommende to år steg min dosis af eltroxin tre gange. Jeg konsulterede Inger Forbes og blev klar over, at jeg i høj grad selv kunne gøre en forskel. Gluten røg ud og jeg er blevet helt anderledes opmærksom på, hvad der gavner mit stofskifte og hvad der kan være et benspænd for stofskiftet. I dag er mit stofskifte meget velreguleret og jeg har lært hvordan jeg selv kan bidrage hertil. Stor tak til Inger.

Gunvor Hallas 

Sikke en ændring! Fra total frustration over ikke at ane hvad jeg skulle gøre, er jeg nu blevet så godt klædt på, at jeg ved, hvad jeg skal gøre, hvis nogle af symptomerne kommer tilbage. Jeg har det markant bedre i dag.

Merete Siesing

Inden jeg kontaktede Inger, troede jeg, at jeg havde det så godt, som det nu var muligt med min stofskiftesygdom. Jeg var nogle år forinden startet på kombinationsbehandling med Eltroxin og Liothyronin, hvor sidstnævnte virkelig gjorde en forskel for mig. Alligevel sad jeg tilbage med følelsen af, at det måtte kunne blive bedre. Efter på min mors anbefaling at have læst Ingers bog om stofskifte var jeg ikke i tvivl – der var mere at gøre. Inger var fra starten optimistisk i forhold til at kunne hjælpe mig på vej, og vi tog straks fat. Gluten røg ud som det første, hvilket virkelig gjorde underværker. Flere års mavesmerter og oppustethed var væk inden for et par uger. Og allerede halvanden måned senere kunne det ses i mine blodprøver, hvor antistofferne var drastisk faldende. Det var tankevækkende og virkelig en øjenåbner for mig. Herefter tog vi fat på eliminationsdiæten, og jeg fik vejledning til indkøb af de rette kosttilskud. Med planen lagt og Ingers kyndige vejledning og støtte undervejs fik jeg i løbet af nogle måneder nulstillet og genopbygget balancen i min krop. Helt konkret fandt jeg ud af, at æggehvider, ris og kaffe ikke fungerer for mig. Jeg har aldrig haft det så godt, som jeg havde i de første fire uger under eliminationsdiæten, og efterfølgende har jeg fundet en balance og levevis, som uden tvivl vil øge min følelse af godt helbred og livskvalitet fremover. Med nogle helt konkrete redskaber via kost, tilskud og gode råd om tapping og meditation har Inger givet mig nøglen til, hvordan jeg kan hjælpe mig selv til at få det bedre. Både på den lange bane, men også på den korte bane, hvor en periode med tralvhed kan balanceres med den rette kost og en god nattesøvn .

Sofie Rømer

Tusind tak for din store hjælp. Det har virkelig været fantastisk for mig. Eliminationskuren har virkelig betydet sååå meget for mig selvom jeg ikke troede på det. Jeg mærker bare sååå godt nu hvad jeg tåler og ikke tåler – fantastisk.

Lone Anderson

Jeg er nu helt fri af Thycapzol og erklæret indenfor normalområdet –  den indre uro er væk og det føles rigtigt rart – jeg siger din ildhu og viden mange tak.

Per Holbech

TAK! At undlade gluten gør en uventet og enorm forskel for min livskvalitet, jeg er ikke træt efter måltider, ikke oppustet og min generelle følelsesmæssige stemning er langt mere stabil. Det er sådan en gave, at have det så meget bedre.

Thilde Nielsen

Efter tre uger på eliminationsdiæten begyndte jeg at se og mærke store forbedringer. Min hud blev markant pænere. Det største fremskridt skete i mit energi-niveau. Dag efter dag har jeg kunnet mærke, hvordan jeg får mere energi og overskud.
Efter tre måneder, med et nyt fokus på hvilke fødevarer jeg spiser, er det sket en kæmpe positiv forandring i mit liv. Jeg glæder mig til at fortsætte.

Jakob Mortensen Stoltenberg

Jeg fik en ny følgesvend i sommeren 2016, den hedder Hasimotos. I mit tilfælde gav den mig hævede ben og fødder, dårlig hukommelse, tiltagende træthed, tiltagende hovedpine, tiltagende tinitus, kvælningsformennelse på forsiden af halsen, ondt i maven og meget dårlig mave. Jeg har fået Euthyrox siden august 2016. Der er ingen tvivl om, at jeg har haft for lavt stofskifte i flere år, der er bare aldrig blevet sat ord på det.Henover sommeren 2017 ”eksploderede” symptomerne. Jeg fik så meget væske i kroppen at væsken piblede ud af huden på benene, mine fødder lignede et par gummihandsker fyldt med vand, hvor tæerne strittede til alle sider. Jeg kunne næsten ikke gå pga smerter i benene, og jeg kunne kun stå op i 5 minutter ad gangen. Det var sorgens dag, da jeg måtte købe støttestrømper i maj måned.I løbet af sommeren var jeg til læge flere gange, men han kunne ikke gøre noget. Han foreslog at jeg skulle stoppe med stofskiftemedicinen! Så blev han skiftet ud til en yngre model.Men det stod mig lysende klart, at jeg selv måtte til at søge hjælp på nettet. Og et sted i min søgen efter hjælp mødte jeg Inger Forbes. Det blev min redning.
Jeg har nogle udfordringer på hjemmefronten, da min mand er syg. Så først blev det kun til, at jeg fik læst alt, hvad jeg kunne finde om stofskiftet på nettet.
Men i begyndelsen af oktober deltog jeg i et heldags kursus hos Inger om kost og stofskifte. Det var fedt!30. oktober startede jeg på elimineringsdiæten, og woow en forskel på mit liv. Efter 4 dage smed jeg støttestrømperne, som jeg ellers ikke kunne undvære overhovedet, det var den første sejr. 6. og 7. dag stoppede jeg med den smertestillende medicin, fik 2 slags. Første uge tabte jeg 3,6 kg, og der er jo ingen tvivl om, at det var væske det meste. Og fik mindre og mindre ondt i maven.Derefter gik det slag i slag, hovedpinen og kvælningsfornemmelserne forsvandt hurtigt, min hud blev flot igen, den har ellers lignet et stykke sandpapir i flere år.
Den dårlige mave blev meget meget bedre. Fra at være på toilettet 5-7 gange om dagen, er det blevet til 1-2 gange om dagen. Det er jo helt kanon.
 
I dag er det 4 uger siden jeg startede diæten. Jeg har holdt diæten 110% og har i alt tabt 7 kg på de 4 uger. Det har ikke været svært at fælge diæten, selv om nogen af måltiderne ikke hører til mine livretter. Men jeg har artigt spist, hvad der er foreslået i kostplanen. 
 
Og jeg har genintroduceret æggeblomme i dag. Jeg er virkelig spændt på at finde ud af, hvad det er der trigger mit stofskifte så meget.
 
Håber min historie kan være inspiration til, at andre kommer i gang med at kigge nærmere på kosten.
Merete Henriksen 
Jeg har nu været i gang med elliminationsdiæten i 9 dage, og må sige det går virkelig over alt forventning. Jeg havde de første 5 – 6 dage mine udfordringer nogle timer på dagen, stære mavesmerter, virkelig ondt i led og muskler og med mellemrum en hovedpine der ville noget. Kendetegnende for det meste var at det afløste hinanden og typisk kun varede nogle timer af gangen, så det var til at ha med at gøre. FOR til gengæld fik jeg meget hurtig energi, og klarhed i hovedet. Jeg var høj på energi hele weekenden. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har prøvet det ???? PS: Jeg har forøvrigt smidt 3 kg de første 9 dage – dejlig bieffekt!

Eva Primdahl 

Jeg har sådan lyst til at give dig en lille opdatering. Dette er syvende dag i mit nye liv. Et liv uden gluten, raffineret sukker og mælkeprodukter. Den eneste ulempe er, at det tager lidt tid at uddanne sig til mad-detektiv, og måske bliver det besværligt at spise ude. Men så er der alle fordelene. Det vilde er at mærke så meget fremgang efter kun seks dage. Her er, hvad jeg lige kan komme i tanke om:

  • ingen forstoppelse
  • færre mavesmerter om morgenen
  • færre mavesmerter om aftnen
  • langt mere energi (faktisk den største ændring)
  • bedre hukommelse, færre “brain fogs”
  • mindre kløe på huden
  • mindre sult
  • mindre trang til søde sager
  • bedre kropslugt
  • vægttab på 2,4kg

Tusind tak for din vejledning.

Gitte Herdin Andersen

Ja, jeg havde nok ikke forventet så meget forbedring. Jeg er jo kun vant til at tage mine små Eltroxiner (stofskiftemedicin). Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været så rolig og så er det skønt at mit hår ikke ligner en uldtot.

Lisbeth Sørensen

Dejligt at du holder tingene nede på jorden og helt praktisk. Det gør at jeg bliver inspireret uden at få dårlig samvittighed. Ingen ”jeg må tage mig sammen” men masser af lyst til at tilføje, udforske og udfolde. Dejligt at kostændring egentlig er ukompliceret.

Marlene Asmund

Jeg er overrasket over hvor meget bedre jeg har fået det efter jeg har ændret på min kost. Og jeg har ikke gennemført drastiske ændringer. Jeg har måske ændret 10 % af min kost og nu spiser jeg de rigtige fødevarer på de rigtige tidspunkter på dagen. Det har gjort en kæmpe stor forskel og jeg oplever nu kun få hedeture, min søvn er blevet meget bedre og jeg er langt mere glad. Og det er til stor glæde for både mig selv og ikke mindst min mand.

Lone M

Jeg fik en udførlig plan for at reducere fedt på maven og jeg har formindsket mit taljemål med adskille centimeter. Jeg værdsætter Ingers holistiske tilgang til sundhed og hendes professionelle formidling.

Birthe R. Knudsen

Du tilfører en lethed, så det bliver nemt. Jeg har atter opmærksomheden på det holistiske. Vigtigheden i at lave prioriteter og planlægge giver mig overblik og energi. Og det er ok at vælge MIG.

Pernille Sklander

Kombinationen af din coaching, din erhvervserfaring og din naturlægeviden – og dig som menneske gør, at jeg er sikker på, at jeg er i gode hænder. Jeg føler mig mødt, hørt og anerkendt. Din 80/20 vejviser (“regel”) er dejlig befriende – den gør det overskueligt, for en improvisator som mig – regler er jeg ikke god til ! og så at konsultationen sker i en god og munter stemning, gør det afslappende. De retningslinjer du gav mig til konsultationen var lige til at gå til, de gav mening, var nemme at følge og de hjalp) – 3-4 mdr. efter mødet med dig, var jeg fri for de symptomer jeg kom med.

Pernille Bülow Jespersen

Det var dejligt at arbejde sammen med Inger om at finde frem til min personlige vision og værdier. Inden vi startede havde jeg end idé om hvor vi ville ende, men det meget overraskende for mig var, at vi kom væsentlig dybere end det og ramte noget som er meget mere præcist, end hvad jeg kunne tænke mig frem til. Flere af Ingers teknikker bragte mig tilbage i situationer, som rørte mig meget, hvilket også var et tydeligt bevis på at vi havde fat i noget interessant. Jeg vil til enhver tid anbefale sessionen – at finde sin personlige vision og få den formuleret, er et virkelig brugbart redskab – både på kort og lang sigt.

Kathrine Højriis

The session with Inger was the first time I listened to myself. I now feel I have direction and I am confident in the work & life activities I’ve chosen. Inger guided me through a simple process to help identify and clarify what is most important in the way I live and want to live my life. We summarised my values in my life Vision. My Vision is my life goal. I can see that it will give me guidance in ‘big’ decision making and confidence in knowing that I’m heading in a direction I want to go, to somewhere I will want to be. I’d recommend the session to you if you are having a little (or a lot of) trouble deciding/identifying what you want to do, or if you need help with life-decision making or career planning, or if you want to understand yourself and what you are living for.

Carl Turner

Du har virkelig hjulpet mig til at forbedre min livskvalitet. Jeg blev endnu en gang bekræftet i, hvor meget sammensætningen af kosten betyder, når man er så sart, som jeg er. Derfor synes jeg, dit arbejde er meget betydningsfuldt.

Ulla Holmgaard Breuning

Inger guidede mig gennem mit hoved, mens hun stillede alle de rigtige spørgsmål. Det var en udmattende og følelsesladet proces. Alle de spørgsmål hun stillede mig fik mig til at tænke over mine grundlæggende værdier, og hvem jeg er. Da vi var færdige, havde jeg en nedskrevet vision… om hvem jeg er, og hvad jeg gerne vil opnå i livet. Jeg havde fundet mig selv. Tak, Inger, fordi du hjalp mig med at finde meningen med mit liv.

Maria Enevoldsen