Har du en stofskiftepersonlighed?

Har du en stofskiftepersonlighed? 
- og er den årsag til din stress?

Når man har – eller er i risiko for at få – ubalance i sit stofskifte, så er der flere ting, der er vigtige at gøre. Spise den rigtige kost, reducere farlige stoffer osv. osv. – men jeg oplever, at selv de bedste og mest ihærdige initiativer kun lykkes, hvis man adresserer sin indre kroniske stress. Stress er nemlig utrolig ødelæggende for stofskiftet.

Videnskaben har klart dokumenteret at den stress, som stammer helt tilbage fra barndommen er den værste – og at der er en klar sammenhæng mellem stress i barndommen og stofskiftesygdom senere i livet1,2.

Mit næste foredrag i StofskifteSalonen handler om hvordan personlighedstræk, der grundlægges i barndommen, kan skabe en kronisk indre stress, som ødelægger stofskiftet. Det har titlen:

Stress og psykens betydning for stofskiftet

Der er 3 personlighedstræk, som er typiske for mennesker med stofskifteproblemer – og disse kalder jeg en stofskiftepersonlighed.

Disse personlighedstræk skabes ud fra den måde vi lærer at tænke om os selv og verden som børn. Et af de særlige personlighedtræk for mennesker med ubalancer i stofskiftet er, at vi har meget fokus på at yde – vi er meget arbejdsomme, ambitiøse og stræber efter perfektion. Vi presser og presser – og presser os selv lidt mere – langt ud over vores egne grænser uden at anerkende de budskaber, som vores kroppe sender os til at bremse op og hvile. Det fører til kronisk indre stress, som ødelægger vores stofskifte. Ved foredraget fortæller jeg meget mere om dette personlighedstræk og løfter sløret for de 2 andre træk, som samlet udgør en stofskiftepersonlighed.

Med udgangspunkt i den videnskabelige litteratur forklarer jeg hvordan den kroniske stress, som skabes af vores tankemønstre (stofskiftepersonlighed), påvirker vores gener og ødelægger stofskiftet. Heldigvis kan du selv gøre meget for at ændre dette og dermed hjælpe dit stofskifte tilbage i balance.

Det praktiske:

 • Foredraget finder sted søndag d. 24.3 kl. 13-15 hos Nordic Health House, Hejrevej 30, 5. sal, 2400 Kbh NV.
 • Det koster 250 kr. at deltage og du køber billet her. Der er begrænset antal pladser, så først til mølle….

En varm hilsen

Referencer:

1. Felitti, V.J. et al. (1998). Relationship of childhood abuse and household dysfunction to many of the leading causes of death inadults. The adverse Childhood Experiences (ACE) study.American Journal of Preventive Medicine, volume

2. Dube, S.R. et al. (2009).Cumulative childhood stress and autoimmune diseases in adults. Psychosom Med. 2009 Feb;71(2):243-50.

 


 1. Naia Bang,

  Det lyder som et spændende foredrag, Inger! Kommer du til Jylland med det? Jeg er sikker på, at den nordjyske stofskiftegruppe med glæde ville tage imod dig!

  • Hej Naia,

   Ja, jeg kommer til Jylland på et tidspunkt med dette foredrag – det bliver nok til efteråret. Jeg har nu allerede planlagt 2 foredrag i Jylland – i april (Aalborg) og september (juni) – du kan læse om dem her http://www.ingerforbes.dk/stofskiftesalonen/.

   Mange hilsner
   Inger

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>