Er det farligt at have et sygt stofskifte?

Ja, i allerhøjeste grad, for hvis man har et ubehandlet lavt eller højt stofskifte, så fungerer kroppen ikke normalt, og det kan i sidste ende medføre, at du bliver alvorligt syg …….så ja, man kan faktisk dø af det!

Der er mange, der går rundt med et ubehandlet lavt eller højt stofskifte, fordi symptomerne let forveksles med det, at vi bliver ældre, at vi er i dårlig form, deprimerede, at vi er i overgangsalderen, eller at vi bare er dovne. Og fordi det er så nemt at forveksle symptomerne, er der mange som først kommer sent i gang med en behandling. Ofte er det først, når symptomerne er voldsomme, at man finder ud af, at det er stofskiftet, der er ude af balance. Og da storskiftet har stor indflydelse på hver eneste celle i kroppen, så kan der opstå uoprettelige skader på kroppen, hvis årsagen til stofskifteproblemerne ikke findes og behandles. 

Den barske sandhed er, at hvis du har een autoimmun sygdom som Hashimotos eller Graves, så har du stor risiko for at udvikle en anden autoimmun sygdom – og der findes mere end 100 autoimmune sygdomme. Ca. 25% af mennesker, der lider af en autoimmun sygdom ender med at have flere; så har du fx sygdommen Hashimotos, så har du således større risiko for også at udvikle andre autoimmune sygdomme, som fx kronisk leddegigt, demens (Hashimotos encephalopathy), psoriasis (og andre hudsygdomme) og alopeci (pletskaldethed) (Reference: Cojocaru, M. et al (2010), Multiple autoimmune syndrom,Maedica, 2010, 5(2): 132–134).

Derfor er det helt afgørende, at du gør noget for at bremse din stofskiftesygdom, så du undgår at udvikle andre alvorlige følgesygdomme!!! – du skal med andre ord undgå, at det bliver ved med at gå ned ad bakke og at du bliver mere og mere syg for hver dag der går.

Den lægeordinerede medicin (som ofte er livsnødvendig) er kun symptom behandling, hvorimod der findes en række naturlige tiltag, som kan adressere selve årsagen til dit stofskifteproblem og dermed være med til at forhindre, at du udvikler andre autoimmune sygdomme.

Det er årsagen, som skal findes og fjernes. Først da kan du få styr på dit stofskifte og undgå en række alvorlige følgesygdomme.

Hvordan kan du finde årsagen til, at dit stofskifte er kommet ud af balance?

For ikke færre end ca. 90 procent af os, der har problemer med stofskiftet, er den grundlæggende årsag autoimmunitet. Autoimmunitet opstår, når kroppens immunforsvar angriber og nedbryder sit eget væv. 

Ifølge lægen og forskeren Alessio Fasano er der tre faktorer som er afgørende for, at der opstår autoimmunitet:

  1. Genetiske faktorer: Ved autoimmunitet er der tale om mange forskellige gener, som tilsammen øger din sårbarhed eller modtagelighed. Men selvom du har de gener, der gør, at du er disponeret for at få autoimmunitet, betyder det dog ikke nødvendigvis, at du får det.
  2. En miljømæssig trigger, som tænder det autoimmune respons. De miljømæssige triggere er mange og omfatter, men er ikke begrænset til fødevarer, stress, toksiner, infektioner (tidligere eller nuværende) og medicin.
  3. Utæt tarm: Hvis man har en utæt tarm, på engelsk ‘leaky gut’, trænger der skadelige stoffer og mikroorganismer fra tarmen og over i blodet. Disse skadelige stoffer opfattes af immunforsvaret som fremmedlegemer, og så begynder immunforsvaret at angribe dem. For eksempel kan glutenmolekylet (protein), som findes i hvede, rug og byg medvirke til at ødelægge tarmbarrieren og derved alarmere immunforsvaret, som vil se dette proteinmolekyle som en fjende. Men fordi gluten ligner skjoldbruskkirtlens væv rent kemisk nøjes immunforsvaret ikke med at angribe gluten, men angriber og nedbryder også den del af skjoldbruskkirtlens væv, der har samme proteinstruktur som gluten. Så at undgå gluten er en af de ting, du kan gøre for at reducere eller stoppe nedbrydningen af dit eget væv – og få det langt bedre.

Et af de allerbedste steder at starte med at behandle dit stofskifteproblem er at kigge nærmere på din kost. Via din kost kan du nemlig adressere årsagen til dit stofskifteproblem og dermed være med til at forhindre, at du udvikler andre alvorlige sygdomme.

Hvordan skal din så kost være?

Hvordan sammensætningen af din kost skal være afhænger af dine gener, din sundhedsstatus, aktivitetsniveau, livsbetingelser, mål mm.. Du skal derfor finde din egen vej, og først og fremmest finde ud af hvilke fødevarer, som er medvirkende årsag til dit stofskifteproblem og som derved forhindrer dig i at blive rask. Undersøger du ikke det, så kan du risikere at blive ved med spise de forkerte fødevarer resten af dit liv og derfor få det dårligere og dårligere. 

Her kan du få hjælp til at finde den kost, som er den helt rigtige for dig

Forside guiden Find din personlige stofskiftekost_Guide_ForsideI forbindelse med vores online kursus “Find din personlige stofskiftekost” får du skræddersyet hjælp til at finde frem til hvilke fødevarer der spænder ben for dit stofskifte og som du derfor skal undgå. Der findes et hav af forskellige kosttyper og kostråd, og det er svært at finde hoved og hale i disse, men dette kursus er udviklet specielt til dig, som har problemer med dit stofskifte. 

Hvis du synes, det lyder som en god ide, så ligger onlinekurset og venter på at blive dit lige her

I samme øjeblik du har købt og betalt, så lander dit personlige login i din indbakke. Og så er der absolut intet, der kan stoppe dig i at være i gang om 10 minutter – og dermed forhindre, at din kost ødelægger dit stofskifte og dermed øger sandsynligheden for, at du udvikler alvorlige følgesygdomme.


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>