Alle fedtstoffer er ikke skabt lige!

Kokosolie er en af mine favoritter – ikke nok med at den smager skønt – den har også mange fantastiske egenskaber:
 
 
Hjælp til vægttab: Kokosolie kan øge stofskiftet og derved være en hjælp i forbindelse med vægttab. Kokosolie indeholder tilmed mindre kalorier pr. gram end andre fedtstoffer, så du kan tabe dig blot ved at erstatte andre fedtstoffer med kokosolie.
 
Hjælp til fordøjelse: Hvis du lider af dårlig fordøjelse eller oppustethed så prøv at tilføje kokosolie til din kost. Kokosolie har vist sig at gavne fordøjelsen herunder reducere problemer med irritabel tyktarm. Fedtsyrerne i kokosolien har anti-mikrobielle egenskaber, der har en balancerende effekt på tarmflora mv.
 
Styrker immunforsvaret: Kokosolie består af sunde fedtstoffer som laurinsyre, caprylsyre og caprinsyre, som har svampedræbende, antibakterielle og antivirale egenskaber.
 
Glatter huden: Kokosolie er ikke kun til din madlavning. Olien er også en dejlig fugtgivende behandling for huden. Den styrker hudens bindevæv, hvilket forhindrer rynker. Påfør kokosolie direkte til din hud, men vær sikker på at du bruger jomfru kokosolie uden tilsætningsstoffer (også når du spiser den!).
 
Stopper sukkertrang: I stedet for at spise et stykke slik, når sukker trangen melder sig, så prøv i stedet at spise en teskefuld jomfru kokosolie.
 
Og så smager det skønt 8-)   Bon appetit!

  1. Inge Laulund,

    Jeg har for højt stofskifte og bruger kokosolie…men det er vel ikke godt hvis olien dermed forhøjer stofskiftet yderligere?

    Jeg har købt onlinekurset “Find din personlige stofskiftekost”
    Med venlig hilsen
    Inge Laulund

    • Hej Inge,

      Du kan roligt bruge kokosolien, for forhøjer ikke stofskiftet, men er god for tarmen, som er i ubalance ved både for højt og for lavt stofskifte.

      MH
      Inger

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>