3 sikre strategier til et bedre stofskifte

Der er rigtig mange facetter i behandlingen af stofskifteproblemer – ja, faktisk nok til at fylde en hel bog ;-) Her får du 3 af de sikreste strategier til at få et bedre stofskifte.

Disse strategier handler alle om kosten. En krop, som ikke er helt rask – fordi stofskiftet er ude af balance – kan ikke klare sig på en middelmådig kost. Nej, den har behov for en toptunet kost, der bugner af næringsstoffer og ikke indeholder fødevarer og stoffer, som spænder ben for dit stofskifte. Du kan derfor med fordel fokusere på følgende 3 strategier:

1. Spis en anti-inflammatorisk kost med høj næringsværdi
For at dit stofskifte kan fungere optimalt, har det brug for en række essentielle næringsstoffer, bl.a. L-tyrosin og jod, som er de primære byggesten i dannelsen af stofskiftehormoner, men også selen, B-vitaminer og zink blandt mange andre. Jeg anbefaler, at du tager udgangspunkt i en såkaldt grøn stenalderkost med min. 800 gram grønsager om dagen. Det er en anti-inflammatorisk kost, som har meget høj næringsværdi og som understøtter en sund tarmflora og styrker immunforsvaret – de 2 sidstnævnte er vigtige elementer i behandlingen af stofskifteproblemer. I oversigten nedenfor ser du, hvor du kan få de vigtigste næringsstoffer fra:

Næringsstof Fødevarer
Zink Oksekød, blåbær, æg, ingefær, sild, lever, lam, solsikkekerner, skaldyr
B-vitaminer Oksekød, svinekød, lam, kylling, fisk, indmad, nødder, solskikkekerner, avocado, broccoli
Selen Broccoli, paranødder, smør, cashew, selleri, æg, fisk, indmad, løg, hvidløg
Jod Asparges, fisk, tang, hvidløg, champignon, solsikkekerner
C-vitamin Broccoli, rosenkål, citrusfrugter, solbær, ananas, jordbær, søde kartofler, hyben, tomater, kål
D-vitamin Fiskelever olier (torskelevertran), smør, æggeblomme, spirer
Magnesium Grønne grønsager, mandler, cashew nødder, kakao, fisk, æg
Tyrosine Mandler, avocado, bananer, oksekød, kylling, æg, fisk, græskarkerner
Omega-3 olie Fiskeolie, (hørfrø olie)


2. Undgå fødevarer, som spænder ben for dit stofskifte
Der findes en række fødevarer, som forhindre dig i at få styr på dit stofskifte og blive rask. Det er sjældent, at alle disse fødevarer giver problemer for den enkelte, så derfor bliver vi hver især nød til at teste, hvilke fødevarer vi ikke kan tåle. De potentielt problematiske fødevarer er: 

  • Kornprodukter
  • Mælkeprodukter
  • Bælgplanter
  • Æg
  • Natskyggefamilien (tomater, kartofler, peberfrugter mm.)
  • Nødder og nøddeolier
  • Frø og frøolier
  • Bær- og frugtbaserede krydderier
  • Forarbejdede fedstoffer/olier
  • Alkohol, kaffe og kakao
  • Alle tilsætningsstoffer
  • Tilsat sukker og sødemidler

3. Hold dit blodsukket stabilt 
Dårlig regulering af blodsukker er roden til utrolig meget ondt. Hvis du ikke har en god regulering af dit blodsukker, bliver din krop stresset, fordi den ved hjælp af stresshormoner hele tiden bliver nød til at regulere blodsukkeret. Og disse stresshormoner ødelægger stofskiftet. De giver også grobund for inflammation og svækker immunforsvaret. De 3 vigtigste ting du kan gøre for at holde dit blodsukker stabilt er følgende: 1) Spis altid morgenmad, 2) spis lidt protein til alle måltider og 3) undgå de hurtige kulhydrater som fx sukker, sukkerholdige drikke og slik.
 

Vi har gjort det nemt for dig!

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, så har vi netop designet et kursus, som sikrer at du følger de 3 ovennævnte strategier.

Kurset har jeg udviklet sammen med fantastiske foodie og madelsker Jane Pedersen, som du kan læse mere om på hendes hjemmeside broth.dk

Kurset “Find din personlige stofskiftekost” indeholder kostplaner og opskrifter til en måned og er baseret på den såkaldte autoimmune palæokost, som er ”renset” for de fødevarer, der er problematiske for stofskiftet. Ved at følge denne plan opnår du 1) at booste dit indtag af næringsstoffer, som er essentielle for en optimal funktion af dit stofskifte, 2) give din krop en pause for fødevarer, som spænder ben for dit stofskifte og 3) holde dit blodsukker stabilt. Ved at gennemføre kurset kan du således reducere eller helt fjerne dine symptomer og igen få energien og velværet tilbage – samtidig med at du finder frem til din personlige kost = den kost, som du med fordel kan spise på længere sigt. Der er nemlig ikke en kost, som er ideel for os alle - no one-size-fits-all 

Ja tak, jeg vil gerne vide mere om dette kursus


  1. Gitte Korning,

    Jeg vil gerne forærer min datter dette kursus!
    Jeg kan evt. kontaktes på mobil 25761266
    Med venlig hilsen
    Gitte Korning

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>